logo
logo

XVI. Alkmaar Orgelstad

Orgels in Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp

Auteur Hans Steketee, Frank van Wijk, Leen Spaans

Deel XVI

Jaar juni 2018

Uitgave van Matrijs,

Utrecht in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Orgel, Alkmaar en de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties

Alkmaar was altijd al een echte orgelstad. De Grote Sint-Laurenskerk herbergt onder meer het oudste bespeelbare orgel van Nederland, dat al in 1511 is gemaakt door Jan van Covelens. Voor de stad is het aanschaffen van een orgel al vroeg een vanzelfsprekendheid. In de omringende dorpen komt de aanschaf van een orgel voor de kerk pas veel later op gang. Het enthousiasme daar om ook een eigen orgel te bezitten, heeft geleid tot een bijzonder Alkmaars orgelerfgoed van in totaal 32 orgels.

Alkmaar orgelstad beschrijft de afzonderlijke orgels in de gemeente Alkmaar, inclusief Graft-De Rijp en Schermer. Elk orgel heeft zijn eigen, unieke verhaal. De ‘orgelportretten’ illustreren hoe zeer het de mensen zijn die de orgels hebben gebouwd en deze door de jaren heen hebben gekoesterd. Hun liefde en aandacht maakt dat de Alkmaarse orgels er nog steeds zijn. Het is een prachtige erfgoedschat die bekeken en beluisterd mag worden!

In de publicatieperiode: van € 24.95 voor € 19.95 (exclusief verzendkosten)

  • ISBN: 978-90-5345-536-4
  • 17 x 24 cm – 160 blz.
  • genaaid gebonden

Bestellen? Stuur een email naar: info@vriendenvanhetorgel.nl